Irodánk segítségére van az ügyfeleknek a különböző engedélyek beszerzésében is a cégalapítást követően. Vállaljuk munkaerőkölcsönző cégek létrehozását Romániában, Erdélyben, s támogatást nyújtunk leendő ügyfeleinknek a szükséges engedélyek beszerzéséhez. A Munkaerő kölcsönzés Románia területén vagy külföldre sok  vállalkozó tervei között szerepel újabban, ugyanis 2013-tól megnyílik a nyugat-európai munkaerőpiac a romániai munkavállalók, romániai munkaerő kölcsönző cégek előtt is. Éppen ezért érdemes Romániában ezen tevékenységgel foglalkozó céget alapítani, mivel itt olcsóbb a munkaerő, alacsonyabbak a munkabérek, és egy jelentős állami engedmény, az adómentes "kiküldetési pénz" is vonzóvá teszi Romániát a vállalkozók szemében. Egy munkaerő közvetítéssel vagy kölcsönzéssel foglalkozó cég napi 70 eurót biztosíthat minden egyes olyan alkalmazottjának, akit külföldre küldött dolgozni, ez az összeg teljes egészében adómentes, semmilyen járulék nem sújtja.
Romániában 45-50.000 ft körül mozog a minimálbér, erre további 60%-ot kell rászámolni TB- és egyéb járulékok formájában.

De nézzük csak, milyen követelményeknek kell megfelelnie egy munkaerőkölcsönző cégnek, hogy megszerezze a Munkaügyi Minisztériumtól a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy külföldre köldhesse alkalmazottait dolgozni?

Először is a cégnek 4 hónapja kell léteznie, s ezen idő alatt román cégekkel kell együttműködjön, azaz kiküldenie máshova munkásait bérmunkára, s ezt számlával kell igazolni. Ám ez a része a problémának könnyen megoldható... Ha eltelt a négy hónap, s profitot tud felmutatni a cég, akkor kifejezetten erre a szegmensre specializálódott könyvelőnk beadja a kérvényt a Munkaügyi Minisztériumba, hogy a cég megkapja az A1-es, vagy másutt E101-nek nevezett dokumentumot, ami igazolja, hogy a munkavállalók itt törvényes alkalmazásban vannak, s legálisan dolgozhatnak külföldön is anélkül, hogy ott bármiféle adót vagy TB-t kellene azok után fizetni. A cég minden egyes alkalmazottja után Romániában adózik, itt fizeti a munkabér utáni járulékokat és a társadalombiztosítást is. Hogy törvényesen külföldön dolgozhasson, csakis egy szerződést kell felmutatnia a külföldi megbízóval, s az A1-es papírokkal kell igazolni a törvényes jogviszonyt munkaadó és munkavállaló között.
Fontos információ még, hogy  a munkásoknak csakis a felét küldheti ki a román cég külföldre, ám az itthon maradt munkások  munkaideje csökkenthető 8 óráról 4 órára, s így kevesebb járulékot kell utánuk fizetnie a cégnek.