Ez az eljárás sokkal bonyolultabb, mint ha magánszemély alapítana céget Romániában.
Ekkor szükségük lesz a tulajdonos cég részéről a következőkre:
Adóhivatali bizonylat, hogy az illető cég a szóban forgó országban rezidens
Alapítói okirat
Bejegyzési bizonylat
Cégkivonat
Banki bizonylat, ami igazolja, hogy a céges számla az illető banknál van
Egy olyan tulajdonosi határozatra is szükség lesz, amelyben kinyilvánítják, hogy cégük lesz a tulajdonosa egy most alapítandó romániai cégnek, és meg kell határozni azt is, hogy ki lesz az a személy, aki Romániában aláír a cég nevében, ki lesz az ügyvezető.
Az aláíró személy személyigazolványa, lakcímkártyája, és ha különböző az ügyvezető, akkor az ő részéről is szükség van a személyigazolványra és lakcímkártyára Romániai cégalapítás

Abban az esetben, ha a leányvállalatot létrehozó cégnek is egy másik cég a tulajdonosa, akkor szükség van a tulajdonos cég alapító okiratára is, a tulajdonosok személyigazolványaira, és egy határozatra a magánszemély tulajdonosok részéről, amelyben leszögezik, hogy engedélyezik leányuknak egy romániai leányvállalat létrehozását.

Mindezen dokumentumokat itt Romániában le kell fordíttatni egy hivatalos fordítóval román és angol nyelvekre, és ezután indítható el a cégalapítási eljárás. Ennek futamideje is hosszabb, mint a magánszemély tulajdonos esetén. Ha cég lesz a jövendő román cég tulajdonosa, kérjen árajánlatot tőlünk ennek megalapítására.