Összegezve: cégalapítás törzstokével, ügyintézési díjjal, illetékekkel, 600 EUR
Aktuális iroda/székhely ajánlatunk: 33 EUR/Hó - 1 év elore fizetendo

Székhelyszolgáltatást irodánk nem nyújt, de egy ingatlanos partnercég segít irodát találni ügyfeleinknek, ahova bejegyezhetjük a céget.
Ezek az árak egy tulajdonos esetén értendok, és tartalmaznak minden költséget, s benne van:
Közjegyzoi díj, Kamarai díj, 2 darab bélyegzo, törzstoke, Erkölcsi kiváltása, ÁFA-regisztráció, EU-s szám kiosztásakor képviselet az APEH-kivizsgáláskor.


-

A könyvelés díjszabása havi 10-15.000 Ft-tól indul, ebben benne vannak az éves és féléves mérlegek is.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Cégalapítás közjegyzoi meghatalmazással, leutazás nélkül 330 ezer Ft

-Cégalapítás munkaidon kívüli (este, hétvégén) idopontokban  30 ezer Ft pluszköltség ellenében

- Leányvállalat,Fióktelep létrehozása 250 ezer Ft + a szükséges dokumentumok fordítási költsége

Cégalapítás Románia, fooldal
Ha leutazás nélkül szeretnének létrehozni egy román céget, kérjék el tolünk a szükséges formanyomtatványt, amit alá kell írniuk egy magyar közjegyzonél.
A törzstoke 15 ezer Ft körüli összeg, amit a cégalapítás után azonnal kivehet a bankból.
Az alapszolgáltatásunkba benne foglaltatik a cég megalapítása + biztosítunk egy viszonylag olcsón bérelheto székhelyet.

Több tulajdonos esetén no az alapítási költség, ugyanis ebben az esetben több példányban kell elkészíteni a dokumentumokat, több példányban kell azt lefordítania a hivatalos fordítónak, továbbá a törzstoke összege is no.  Két tulajnodos esetén hozzávetolegesen 20 ezer Ft-al no az ár, és arányosan emelkedik az ezt meghaladó tulajdonosok esetében is. Ha munkaerokölcsönzo céget szeretne Romániában, kattintson

Adótanácsadás Nagyváradon személyesen szakképzett közgazdásztól 3 ezer Ft. A cég megalapítása után ezt az összeget levonjuk az ügyintézési díjból.

A könyvelés díjszabása havi 10-15.000 Ft-tól indul, ebben benne vannak az éves és féléves mérlegek is.

Ha Önnek nem felel meg az a székhely, amit mi ajánlunk, ingatlanközvetíto partnerünk segítségére lesz abban, hogy Ön megtalálja a cége számára legmegfelelobb irodát.

Az alapszolgáltatáshoz nem tartozik hozzá a muködési engedéllyel kapcsolatos információk megszerzése, ha Ön ezeket az adatokat még a cégalapítás elott szeretné megtudni, akkor megbízhat minket a feladattal. Az ár ebben az esetben is változó, a legegyszerubb esetekben 5.000 Ft-tól. A személyes találkozó megbeszélése elott közölje velünk, hogy milyen adatokra van szüksége, ha csupán a cégalapítással kapcsolatos információk érdeklik, ezen kérdéseire azonnal tudunk felelni, ha a muködési engedéllyel kapcsolatos részletekre kiváncsi, akkor a személyes találkozó elott egy héttel közölje velünk ezen igényét, és bízzon meg minket a szükséges információk megszerzésével. Eladó erdélyi gyógyszertár


Természetesen alkalmazottakat is keresünk jövendo cégének. Ebben az esetben is attól függoen változik az ár, hogy milyen képzettségu munkatársakat keres, milyen nehéz a szakemberek felkutatása.  Fizikai munkások toborzása már 10.000 Ft-tól...

Ha leutaznak Nagyváradra, akkor mindössze másfél órát vesz igénybe az egész  cégalapítási folyamat. Elsoként aláírják a közjegyzoi irodában az elore megszerkesztett dokumentumokat, ezt követoen ellátják kézjegyükkel a cégbíróságon az alapító okiratot, végül pedig a Raiffeisen nevu bankban elhelyezik a törzstokét.

                           Kérésre e-mailben küldünk referenciaanyagot.

Ha Ön szeretné népszerusíteni új vállalkozását, akkor ebben is segítségére leszünk. Tekintse meg marketing szolgáltatásainkat!

Nem vállalunk el közerkölcsbe ütközo és az illegalitás határát súroló megbízásokat. Nem veszünk részt MLM-tevékenységben, továbbá az MLM-rendszerre hasonlító ügyletek lebonyolítását sem vállaljuk el. Értjük itt; ha Ön terjeszkedni szeretne Romániában, akkor minden további nélkül megszerezzük a megfelelo szakembert, aki a legjobban tud segíteni cége bevezetésében, az ügynöki tevékenységgel megbízott személyt azonban törvényesen alkalmazni kell, a megfelelo munkaeszközöket és a havi fizetést biztosítani kell számára.

Ha Ön kifejezetten a cégalapítással kapcsolatos részletekre (adózás, munkabérek, cégalapítás folyamata, szükséges iratok, számlázás) kiváncsi, akkor elozetes egyeztetés alapján kérhet idopontot egy személyes  megbeszélésre, amelyen tájékoztatjuk Önt a részletekrol.

                                            Hasznos információk:
Regisztrációs adó Románia

A céget bárki (akár egy személy is, aki külföldi állampolgár is lehet) megalapíthatja
, bármilyen tevékenységi kört meg lehet jelölni az alapításkor, a muködési engedélyeket csupán a megalapítás után kell beszerezni.

Sokan úgy gondolják, hogy ha egy Magyarországon is létezo román bankon keresztül intézik pénzügyeiket, akkor komoly összegeket takaríthatnak meg az átutalásnál, ám ez nem így van. Van például OTP bank Nagyváradon is, de csak a neve OTP mert az átutalási díj nem kevesebb a magyarországi Otp-be, mint más romániai bankoknál. Mi a Raiffeisen bankkal dolgozunk, ez az egyik legjobb romaniai bank. Román cégéhez hozzárendelhet egy magyarországi bankszámlát is. Ebben az esetben egy magyarországi hivatalos fordító le kell fordítsa a céges iratokat, és ezen dokumentumokkal kell a kiválasztott magyarországi bankfiókba menni.
Leutazásukkor nem csupán a törzstokét helyezzük el, hanem beadjuk a kérvényt a bankkartyára, és az online bankingre is (ha igénylik). Miután elkészült a cég, mi megnyitjuk Önök helyett a céges folyószámlát, és az Önök ügyfelei már utalhatnak is az Önök céges bankszámlájára.
Az Áfa 24%, áfamentes számlát állithat ki magyarországi cégnek abban az esetben ha az rendelkezik uniós adszámmal. Az uniós adószám egy hét alatt elkészül. Uniós adószámot csakis ÁFA-s cégek kapnak.
Ha Ön ÁFA-s cég, akkor külfölkdrol ÁFA-s cégtol való vásárlás esetén nettóban kapja a számlát, ugyanez a helyzet akkor is, ha Öntol vásárol külföldi ÁFA-s cég.
Ha Ön nem ÁFA-fizeto, akkor külföldi ÁFA-s cégtol ÁFA-san vásárol, fordított esetben viszont nettó számlát állít ki.
Az adókat lejben kell fizetni negyedévente, a bankok kezelik úgy a lejes, mint az euró,forint és dollár számlát, online átutalási lehetoséget is biztosít a pénzintézet. Az ÁFA-fizetés választhatóan negyedévente, vagy havonta történik. A társasági adót lehet havonta, negyedévente fizetni.
Számos költséget le lehet írni, ami a cégautóra vonatkozik.
Romániai cége alkalmazhat magyar állampolgárokat, ebben az esetben 90 napig tevékenykedhet Magyarországon hat hónap alatt, vagy bármelyik más uniós tagállamban anélkül, hogy be kellene jelentkezzen az ottani APEH-hez. Abban az esetben azonban ha a munkaerokölcsönzést választja cége fo tevékenységeként, akkor bármennyi idore kiküldheti alkalmazottait külföldre dolgozni. Az engedélyeztetésben kérje cégünk segítségét.  Létezik azonban olyan megoldás is, hogy folytonosan külföldön dolgozzon romániai cégével.
Ha cége szolgáltatást nyújt, egész évben tevékenykedhet Magyarországon.
Magyarországi cégnek, személynek állíthat ki román számlákat a kettos megadóztatás veszélye nélkül, ha ott nem folytat termelo tevékenységet.
A minimálbér összege kb. 40 ezer Ft, a jarulekok nagysága ami a munkaltatót terheli kb.32%, és kb.28% amit az alkalmazott bruttó fizetésébol tartanak vissza.

Az ÁFA-mentes cégformát leginkább a szolgáltatást nyújtó, kevés költséget generáló vállalkozóknak ajánljuk.
A profitadós cégformánál  a költségek leírhatóak a jövedelembol, így adott esetben akár nullába is ki lehet hozni a céget. 
A törvény nem írja elo, hogy egy román cégnek feltétlenül legyen alkalmazottja.
Ha alapításkor az ÁFA-mentes cégformát választotta, innen még válthat ÁFA-sra, de fordítva nem.
A számlákat románul kell kiállítani, könyveloink segítségére lesznek ebben.
Iparuzési adó nincs Romániában, csupán az oldalon felsorolt adók léteznek.
A profitadós cégforma azt jelenti, hogy a tiszta nyereségként megmaradt összegbol kell leadóznia a 16%-ot. Itt leírhatja a költségeket, és a megmaradt összeg után kell adóznia. A 3%-os társasági adó esetében az összbevételbol kell befizetni adóként 3%-ot, ebben az esetben viszont nem vehetok figyelembe a költségek.

Románia a következo államokkal kötött a kettos adózást elkerülo szerzodést. A lista itt megtekintheto.

A cégnév megválasztásakor vegyék figyelembe a következoket; ne legyenek a cégnévben iniciálék (pl. M&M), ékezetes betuk, számok, az a szó sem szerepelhet benne, hogy Romania, és az angol hangzású neveket is kerüljék. Több verziót (legalább ötöt) megadni, hogy legyen mibol választani, ha egyiket-másikat visszautasítják. Kerüljék a 3-4 betus megnevezéseket, mert egy már létezo név és az Ön által kiválasztott között két karakter eltérés kell hogy legyen. Ha e-mailben elküldik a személyigazolvány és lakcímkártya másolatát, akkor csakis egyszer kell leutazniuk Nagyváradra.
Alapítás elott közöljék velünk a cég fo tevékenységi körét, és azt, hogy ki lesz az ügyüntézo és a tulajdonos. A román TEÁOR-számok megegyeznek a magyar számokkal. TEÁOR-kódok listája magyarul
Ingatlant is vásárolhat egy román cég tulajdonosaként.
Eladó román cégek ittA következo weboldalon egy online térképet találnak, mely utcakereso funkcióval is rendelkezik, így könnyen megtalálhatnak minket a George Enescu utcán: http://www.oradea-map.typographics.ro/mapMX/mapMX.html
Ám a legegyszerubb, ha egy könnyen megtalálható ponton találkoznak velünk. Beérkezvén Nagyváradra (Ártánd felol) a város elejétol 5-600 méterre található a PROFI bevásárlóközpont a városban lévo elso körforgalom után. Végig egyenesen kell jönniük, hogy eljussanak a PROFI bevásárlóközponthoz, amely az út jobb oldalán található. Innen elkísérjük Önöket a közjegyzoi irodába, ahol fél órát tölrünk a cégalapítás végett. Itt szakképzett ügyintézo kollégánk lesz segítségükre, aki a fordító szerepét is betölti.  Ezt követoen továbbmegyünk a Raiffeisen bankba, ahol elhelyezzük a törzstokét, legvégül pedig találkoznak jövendo könyvelojükkel, aki adózási tanácsokkal látja el Önöket, és felvilágosítja Önöket az itteni adórendszerrol.
Pályázat Erdély, Románia   Cégátírás, Székhelyszolgáltatás Románia
Teljes szolgáltatás lehetosége csak nálunk, kérjen ajánlatot!


Áraink a helyszínen a cégalapítási megbízásra vonatkozóan adott esetben alkudhatók